Vloerverwarming regelsystemen

Efficiënte
vloerverwarming
regelsystemen

Regelsystemen voor vloerverwarming

Vloerverwarming is de oplossing van de toekomst om uw woning energiezuinig te verwarmen. De regelsystemen voor vloerverwarming kunnen worden ingedeeld in twee soorten, afhankelijk van hoe de vloerverwarming wordt ingezet.

Het aanbod van regelsystemen voor vloerverwarming:

  • Voor vloerverwarming als hoofdverwarming
  • Voor vloerverwarming als basisverwarming

Vloerverwarming als hoofdverwarming

Indien U opteert voor vloerverwarming als hoofdverwarming wordt de vloerverwarming zo gedimensioneerd dat ze voldoende warmte zal leveren om alle vertrekken volledig te verwarmen en dit zelfs bij extreem lage buitentemperaturen. Eventueel dient een bijkomend verwarmingslichaam te worden voorzien in de badkamer of in vertrekken waar het warmteverlies niet volledig kan worden gecompenseerd door de warmteafgifte van de vloerverwarming. Deze systemen, waarbij vloerverwarming als hoofdverwarming fungeert, worden vrijwel uitsluitend geregeld door een weersafhankelijke regeling, kortweg de WAR. Deze regelapparatuur werkt volledig autonoom op basis van de actuele binnen – en buitentemperatuur en corrigeert de watertemperatuur in functie van de warmtebehoefte.

Naast de gekende regelsystemen heeft Begetube enkele nieuwe gepatenteerde aansluitcombinaties ontwikkeld waardoor vloerverwarming als hoofdverwarming op een heel eenvoudige manier kan worden verwezenlijkt en geregeld.

Vloerverwarming als basisverwarming

Niet iedereen wenst vloerverwarming als hoofdverwarming en opteert vaak voor bijkomende verwarmingslichamen in hetzelfde lokaal. Als u bijvoorbeeld uw vloerverwarming enkel wenst te gebruiken op koude winterdagen, dan is vloerverwarming als basisverwarming de juiste keuze. De verwarmde vloer zal zorgen voor een aangename basistemperatuur terwijl de overige verwarmingslichamen zullen instaan voor de levering van de benodigde bijkomende warmte om de kamer tot op de gewenste temperatuur te brengen.

Om het bovenvermelde verwarmingsprincipe praktisch te verwezenlijken heeft IVAR voor U twee unieke regelsystemen ontwikkeld. Hierbij wordt de aanvoertemperatuur van de vloerverwarming manueel ingesteld op de door U gewenste waarde.

Be ORANGE!

Start direct!
Vraag een offerte aan voor uw project

Ontvang een voorstel op maat

Wij zorgen ervoor dat u als installateur een op maat plan en offerte ontvangt voor uw project. Hiervoor zal onze specialist contact met u opnemen.

IVAR ondersteunt installatie professionals

Ivar Fabrikant toeleverancier warmte en water installateurs monteurs