Luchtverdeelsysteem

Efficiënt
luchtverdeling
systeem

Luchtverdeelsysteem

IVAR biedt met het BEGE Ovaal luchtverdeelsysteem een zeer efficiënte oplossing voor de luchtverdeling binnen het ventilatiesysteem. De ovale vorm als universele verbinding. Een wereld van mogelijkheden met een beperkt aantal onderdelen. Dit zorgt ervoor dat de installateur flexibel met slechts enkele onderdelen vele combinaties maken.

Het BEGE Ovaal programma:

 • BEGE-Boxen: uiterst modulaire luchtverdeelkasten
 • BEGE-Connect adapters: veel mogelijkheden
 • Ventielaansluitstukken
 • Luchtkanalen

Onze experts helpen u graag verder met het maken van een plan voor het ventilatiesysteem. Naast dat plan kunnen we een volledige materiaallijst opstellen van alle benodigde onderdelen. Zo beschikt u over alle informatie om het ventilatiesysteem te installeren.

Voorbeeld luchtverdeling

IVAR Begetube ventilatie Luchtverdeelsysteem Opstelling

Luchtverdeling producten

De BEGE-Connect adapter maakt het mogelijk om een rond kanaal te verbinden met de ovale aansluiting. De BEGE-Connect is verkrijgbaar in 4 uitvoeringen voor het aansluiten van ronde kanalen: 3x ø63, 2x ø75, 3x ø75 en 2x ø90.

Installatie mogelijkheden

Met de uiterst modulaire BEGE ventilatie oplossing kan de installateur tal van combinaties maken. Zie hier een aantal voorbeelden van BEGE-Box – BEGE-Connect adapter samenstellingen.

Haaks ventielaansluitstuk (kort model)

IVAR Begetube Haaks ventielaansluitstuk kort model

Eigenschappen

 • Voor het plaatsen van het ventiel (DN 125) in de wand of plafond
 • Bijzonder eenvoudig fixeerbaar in boorgaten ø132 mm d.m.v. de aanwezige dichtingsring op het eindstuk (DN125)
 • Universeel inzetbaar in pulsie- en extractiekanalen
 • Uitermate geschikt in combinatie met predallen
 • Lengte van de schacht = 60 mm

Haaks ventielaansluitstuk (lang model)

IVAR Begetube Haaks ventielaansluitstuk lang model

Eigenschappen

 • Voor het het plaatsen van het ventiel (DN 125) in de wand of plafond
 • Fixeerbaar d.m.v. de aanwezige bevestigingslippen
 • Universeel inzetbaar in pulsie- en extractiekanalen
 • Met centimeter aanduiding op het DN125 gedeelte
 • Lengte van de schacht = 300 mm

Een gezond binnenklimaat creëren, een hele uitdaging! Daarvoor heeft u een fabrikant met expertise nodig. Dankzij Profi-Air® slaapt u op twee oren. Hun kanalensysteem bestaat uit semiflexibele ventilatiekanalen die geproduceerd worden door Fränkische Rohrwerke uit Duitsland.

Het kanalensysteem staat synoniem voor topefficiëntie. Enerzijds het resultaat van beperkt drukverlies van het kanalennet. Elk kanaaltype van Profi-Air® wordt namelijk tijdens productie voorzien van een uiterst gladde binnenlaag waardoor het drukverlies in de installatie beperkt blijft. De antibacteriële en antistatische eigenschappen van deze laag die werd aangebracht in de massa zorgen ervoor dat ophopingen van schimmels en stof worden beperkt en dat de ventilatiekanalen gemakkelijk te reinigen zijn.

Anderzijds is er de maximale luchtdichtheid. Ook hierop scoren onze semiflexibele kanalen extreem goed, aangezien de leidingen altijd uit 1 stuk worden geplaatst tussen de luchtverdeelkast en het ventielaansluitstuk. Dit geeft als bijkomend voordeel dat overspraak tussen de verschillende lokalen wordt vermeden. Bovendien laat deze werkwijze u ook toe om achteraf nog een grondige kanaalreiniging te kunnen doorvoeren.

De Profi-Air® ventilatiekanalen zijn verkrijgbaar in verschillende diameters, elk met hun eigen specifieke capaciteit en eigenschappen. Zo zijn de ronde kanalen in ø63, 75 en 90mm zeer flexibel en eenvoudig te plaatsen en zal de tunnelvariant vooral een oplossing bieden in situaties waarbij de inbouwhoogte en/of vrije ruimte eerder beperkt is.

Start direct!
Vraag een offerte aan voor uw project

Ontvang een voorstel op maat

Wij zorgen ervoor dat u als installateur een op maat plan en offerte ontvangt voor uw project. Hiervoor zal onze specialist contact met u opnemen.

IVAR ondersteunt installatie professionals

Ivar Fabrikant toeleverancier warmte en water installateurs monteurs